Keuken

5 oktober 2017

Brandbeveiliging

Het risico op brand in een keuken is aanzienlijk. Daarom is een goede keuken brandbeveiliging cruciaal.

In keukens van horeca bedrijven en industriële grootkeukens is de plaatsing van een automatische blusinstallatie dan ook in een wettelijk kader gegoten via het KB van 19/12/1997 en aangepast via KB van 04/04/2003, 13/06/2007 en eveneens het KB van 12/07/2012.

Ansul biedt u een optimale oplossing om niet alleen te beantwoorden aan de minimale wettelijke verplichtingen, maar vooral uw patrimonium, medewerkers en klanten te beschermen. Ons eigen installatieteam werkt voor u een beveiliging op maat van uw keuken uit. Afhankelijk van de eisen en de risico’s wordt gekozen voor een van de drie types: (1) AFP; (2) R-102 of (3) PIRANHA. Deze schuimblussystemen zijn flexibel genoeg ontworpen opdat ze kunnen meegroeien met uw keuken.
De brandblussystemen zijn ondermeer gekeurd en gecertificeerd door ANPI (TD 113) en het wereldwijd opererende Underwriters Laboratories (UL300).

AFP Horeca (Automatic Fryer Protection)

Dit brandblussysteem is ideaal voor gebruik in horeca zaken zoals frituren. Dit gestandaardiseerd concept biedt bescherming tegen brand in kleinere keukens maar is flexibel genoeg om eventueel mee te groeien met uw keuken. Het AFP ANSUL blussysteem is ANPI goedgekeurd.

R-102 grootkeuken

Dit brandblussysteem is aanbevolen voor gebruik in grootkeukens van restaurants, ziekenhuizen, verzorgingshuizen, hotels, scholen, luchthavens, horeca zaken en soortgelijke faciliteiten. Het R-102 blussysteem is ANPI goedgekeurd, UL-listed en voldoet aan de voorwaarden van UL300.

Piranha

In de meeste gevallen biedt R-102 een oplossing tegen brand in uw grootkeuken, maar indien nog bijkomende afkoeling vereist is zoals bij industriële braadovens of in wok restaurants waar het risico tot herontbranding reëel is, is een PIRANHA brandblussysteem aangewezen.

Voordelen van R-102 en PIRANHA brandblussystemen :

 • Projectmatige aanpak van Ansul.
 • Bereikbare als onbereikbare keukenbranden worden geblust.
 • Dag en nacht brandbeveiliging wegens automatische werking.
 • Korte reactietijd.
 • Beperkte afmetingen en dus overal installeerbaar.
 • De constructie van Ansul en de keuze van roestvrije (RVS) materialen garandeert een langdurige probleemloze werking.
 • Gebruiksvriendelijk: ook niet-technici kunnen met de brandblus installatie omgaan.
 • Het brandblussysteem staat niet onder constante druk zoals wel het geval is bij de meeste andere blussystemen.
 • Het blusmiddel is onschadelijk voor mensen en voeding, de lage pH voorkomt schade aan het keukenmateriaal. Dit blusmiddel bevat geen fluoriden.
 • Garantie: 12 maanden op de gehele installatie en 60 maanden op het activeringsmechanisme, indien jaarlijks onderhouden door onze diensten.
 • Na blussing kan het blusmiddel gemakkelijk en veilig opgeruimd worden zodat de periode van buitendienststelling tot een minimum wordt beperkt, in vele gevallen tot minder dan ½ dag.
 • Het blussysteem werkt volkomen zelfstandig, er is geen nood aan electriciteit of enige watertoevoer.

Wij beschikken over een eigen installatieteam en onderhoudsdienst.

Zo nodig wordt snel assistentie ter plaatse en heractivering geboden.

Download documenten


Gerelateerde Systemen: